Share on Facebook

semesterfester.blogg.se

Från "grov våldtäkt", till att bli helt fri?

Kategori: Allmänt

"Sex tonåringar frias i kontroversiellt gruppvåldtäktsmål

 
 
 Här har vi då ett reportage om en 15årig tjej som blivit våldtagen på en fest, där killarna som utförde handlingen, nu blivit friade. Från att vilja dömma fem av killarna till grov våldtäkt, till att de nu går fria är orimligt och rent ut sagt helt absurt.
 
Det var mörkt i rummet som gör att det inte går att bevisa att det var dom som gjorde det.
De var "nervösa" inför mötet med polisen, och därför är det mer okej att de ändrade sina historier.
Sen får vi inte glömma att säga att hon inte var i ett hjälplöst tillstånd, ännuett skäl till att de släpps de fria. Man kan alltså säga att om hon hade varit hjälplös, så skulle hon varit trovärdig nog till att de skulle dömmas.
 
Men vänta, är detta ett skämt? 
Jaha, så det räcker inte bara att KÄNNA att man blir våldtagen, man måste SE det också? Hur långt ska man behöva gå egentligen? Snart är villkoret att man måste råka bli gravid i samband med en våldtäkt, för att det ska räknas som våldtäkt. 
Jaha, så det okej att hitta på och ändra en händelse i samtal med polis och domstol för att man påstås vara nervös? Åh så generöst att visa en sådat medlidande till dessa tonårskillar för att de är nervösa, vi talar ju bara om en ynka tjej som blivt våldtagen av sex stycken olika människor. Oj vad det är synd om grabbarna, såklart vi måste vara förstående att det blir fel ibland. Det är okej. Självklart får ni gå fria och fortsätta att leka. Vi lämnar detta bakom oss nu.
Jaha, så man måste vara HELT HJÄLPLÖS för att det ska räknas som våldtäck? Med andra ord så ska man vara nerdrogad, ha för många promille alkohol i blodet samt brutit alla ben i sin kropp? Ordet "Nej" har inte längre något värde, eller att ett motståndsförsök inte räknas som handling till det som kommer att ske? Jag ser denna situation, av det jag vet, som att hon inte hade några alternativ i just det tillfället, med tanke på att de hade låst dörren och tagit hennes telefon och kläder. Är det ens egna val, när det inte finns några alternativ? Det är samma sak som att fråga "Vilken är din favoritfärg? Du får bara svara gul" eller att ge ett samhälle endast ett parti att rösta på. Vi alla vet vad detta ger för resultat.
 
Hur kan försvararen till dessa pojkar ens försvara detta? Det är inte mänskligt att ställa sig på samma sida där gärningsmännen kränkt en annan människa på det mest fördnedrade och kränkande sättet. Det är omänskligt rakt igenom. Omänskligt. Omänskligt. Omänskligt.
Det sorgliga är att detta jobb faktiskt ger pengar också.
 
Jag orkar inte längre bara stå och kolla på när liknande nyheter poppar upp på min iPhone gång på gång. Jag känner mig som en medbrottsling ifall jag inte reagerar. Jag är trött på detta snedvridna samhälle då det gäller vems fel det är ifall man blir våldtagen, samt hur domstolsbeslut ofta slutar i förlust för offret i grund av att det "inte fanns tillräckligt mycket bevis". Snälla kan någon berätta för mig vad ett tillräckligt starkt bevis är? Är det inte ett nog starkt bevis bara av att tjejen vågar berätta detta och det skapas drama i media? När ska människan värderas och prioriteras mer än vad lagar säger?
 
Please, give me a break. Öppna ögonen. Börja lyssna. Det går utför.
 
Såhär kan det inte fortsätta. 
 
 
 
 
 
Share on Facebook

Kommentarer

  • Josefin Kokko Ekholm säger:

    Bra skrivet!

    Svar: Tack Josefin!! Dags att reagera!
    Ester Lahti

    2013-09-28 | 11:39:18
  • Danielle Uneus säger:

    Välkommen till Sverige. Inget annat i-land i världen är så duktiga som oss på att låta våldtäktsmän gå fria. Blir en kvinna våldtagen så finns det 0.02% chans att hon vinner fallet.

    2013-09-30 | 14:48:46
  • Danielle Uneus säger:

    Fin notis också. Killarna kmr få ersättning för att deras namn har laggs ut på nätet, det döms till kräkning av deras personliga integritet. Dock vet jag inte helt om detta är sant, inte så himla säker källa mmen det skulle fan inte förvåna mig.

    2013-10-01 | 01:18:10

Kommentera inlägget här: